Koncert

Nordic Stories - Dorte Højland Group
 
Aabenraa Kunst og Musikforening arrangerer koncert i Grænselandsudstillingen:
Torsdag 19. august kl. 19.30.
 
Dorthe Højland Group – ‘Nordic Stories’ – et enestående samarbejde på tværs af de nordiske lande.
 
Dorthe Højland Group præsenterer med ‘Nordic Stories’ en kontrastfyldt koncert med nykomponeret nordisk jazz og islandske billeder som visuel baggrund.
‘Nordic Stories’ er et co-composing projekt af den danske saxofonist Dorthe Højland i samarbejde med den svenske fotograf Fredrik Holm. De spektakulære fotos fra den islandske natur har været inspiration for de fire musikeres kompositioner og bidrager som visuel stemningsskaber til koncerten. I Dorthe Højland Group er inderligheden og hendes distinkte tone på saxofonen omdrejningspunktet. Orkesteret spiller flydende i et nærmest filmisk og eftertænksomt univers. Fredrik Holms fabelagtige naturfotos fra Island vises og skaber et stærkt stemningsfelt under koncerten.
Dorthe Højland Group spiller åben impro-jazz med en fin sans for klang og dynamik som et ekstra plus. Det er et band med et samlet udtryk og et stærkt kollektiv, hvor alle instrumenterne arbejder sammen og er afhængige af hinanden.
 
Gruppen
Dorthe Højland (Danmark): saxofon
Jacob Højland (Danmark): piano
Andreas Dreier (Norge): kontrabas
Henrik Nielsen (Danmark): trommer
 
Fotograf
Fredrik Holm, svensk geolog og fotograf, bor og arbejder som fotograf i Reykjavik. Hans passion er at fotografere naturen, fra nordlys til vulkanudbrud. Hans arbejde er blandt andet brugt på forsiden af magasinet Nature, i bøger, tv-programmer og dokumentarer.