Koncert

Renato Martins & Kai Stensgaard Percussion Duo
 
Nyt brasiliansk-dansk samarbejde mellem to verdenskendte musikere, Renato Martins og Kai Stensgaard, præsenterer world/jazz med baggrund i brasiliansk og klassisk musik. De to perkussionister, med helt forskellig baggrund, fejrer slagtøjets rytmer og farver i et kraftfuldt møde.
 
Kai Stensgaard mødte verdensnavnet Renato Martins, masterpercussionist fra Rio, i 2014 på en stor international musikfestival i Taiwan. Her opstod idéen til et nyt og spændende internationalt samarbejde, der blander Stensgaards musik og improvisationer med den brasilianske musik. Musikken spænder fra det legesyge til det dybfølte. Duoens spillestil er et crossover mellem jazz, latin world og klassisk musik. De betegner det selv som Brazilian World Jazz.
 
Den brasilianske verdensklasseperkussionist og tidligere Cirque du Soleil-artist Renato Martins bliver betegnet som udvikler af brasiliansk perkussion i brasilianske slagtøjsmedier. Renato Martins har skabt en ny teknik til traditionelle, brasilianske instrumenter og er en sand mester på loopmaskine; så dygtig at han faktisk har vundet europamesterskabet i loop. Det er fascinerende at følge hvordan han herved, lag på lag, kan opbygge de brasiliansk rytmer; både i samspil med Kai Stensgaards klassiske klang, men også i duoens direkte musiske dueller.
 
Martins giver mange masterclasses verden over og er blandt andet sponseret af Latin Percussion og har i den forbindelse optrådt på verdens største musikmesse NAMM i Los Angelos. http://www.renato-martins.com Kai Stensgaard er international kendt, prisvindende marimbasolist og komponist, der har turneret i både Mexico og Sydamerika.
 
Kai Stensgaard har udviklet en speciel 6-kølleteknik, hvor han spiller med hele seks køller på marimbaen i stedet for de traditionelle fire. Han har ligeledes komponeret mange stykker for denne teknik og mange af dem bliver spillet af marimbaspillere verden over og undervist i spilleteknikken i verden. Kai Stensgaard er desuden medopfinder af aluphonen, som er et vigtigt instrument for duoen, der tilføjer helt nye klange til koncerten.
 
Renato Martins’ opvækst med traditionel brasiliansk musik og klassisk klaver og Kai Stensgaards klassiske slagtøjsuddannelse og interesse for jazz og verdensmusik danner grund for et på en gang verdensfjernt og samtidig helt trygt musikalsk møde, når Renato Martins & Kai Stensgaard Percussion Duo giver koncert.